Alanyi jogon minden nőnek: szempillát szempillával

hétfő, június 8, 2015 0 No tags Permalink 5

A mai bejegyzésben egy sor meseszép szempillát veszek górcső alá. Rengeteg félét próbáltam már, és számtalanszor adtam tanácsot, akár a típusával, felhelyezésével, vagy éppen a ragasztóval kapcsolatban. Gondoltam, megteszem ezt itt is a blogon.

A tapasztalatom a soros műszempillákkal kapcsolatban az, hogy nem minden múlik az árakon. Persze nyilván ha tudunk rá szánni egy kicsivel többet, szert tehetünk olyan kincsre, ami többször, de akár sokszor is felhasználható a megfelelő körülmények közt.

Hogy mik ezek? Sorra vesszük.

Egy soros pilla csak akkor lesz kényelmes, illetve tartós, ha megfelelő puhaságút választunk. Óvakodjunk a merev, kemény ívű, túl fényes, 10 méterről műanyagnak látszódó szálaktól! Látványra is taszító, hordani borzalmas, az ív, amire a szálak kerülnek legyen puha, jól mozgatható, mert akkor fog szépen a szem ívére felfeküdni és mozgás hatására fenn is maradni (hiszen egy nap annyit pislogunk, hogy összesen 20 percet van csukva a szemünk)

Ezáltal szépen el is tudjuk majd a smink lemosásakor távolítani, azt akkor mondanom sem kell, hogy egy soros műszempillához az a minimum, hogy egy alap sminket felteszünk. Nem lesz kerek a dolog, ha „pucér bőrrel” szempillában mutatkozunk. :)

Én magam részéről, a többféle hosszúságú, rétegezett szempillákat kedvelem, azok hatása hajlik a természetes felé, még akkor is, ha hosszabbak jóval az eredetinél, akár több irányban is futhatnak a szálak, és semmiképpen ne legyen maga a szál fényes, kiábrándító, fokozottan természetellenes. Illetve a „pókláb”

jellegtől is óvakodjunk! És az olyan pillát meg se vegyétek, amelyre ha ránéztek a dobozában és elválik a széleken az illesztéstől, az a szemeteken is el fog!

A hosszakra is figyeljünk! Ha kis szemhéj-felülettel rendelkezünk, és nem marad szabad bőrterület a pilla és a szemöldök között az is buta hatást kelthet. Elhihetitek, a pasik szemében is csak az a csábos, amiről nem ordít az ajtóban, hogy mű. Legyen akkor sűrűbb, de csak picivel hosszabb az eredetinél.

A ragasztó kiválasztása szinte a legfontosabb, azt tudnunk kell, hogy ezek a szempillák maximum 24 órára hivatottak, nyilván lehet itt +/- 10 óra mozgás az időben, de a ragasztó nem kell, hogy ettől jobban megfeleljen. Nem is esztétikus, nem is higiénikus.

Én mindig a Duo-t használom, amely rugalmas, ám nagyon megbízható. Nem bántja a saját pillákat, nincs kipárolgása, nagyon kevés kell belőle.  Azért fehér maga a ragasztó anyag, hogy tudd mikor száradt meg, amikor kész, színtelen lesz, és ami a legfontosabb nem fénylik. Zavarba ejtő mikor a ragasztó csík látszódik, számomra elfogadhatatlan sminkes hiba.

A másik pedig vegyük figyelembe a szemhosszunkat, és ha a pilla hossza tovább ér a szemhéjunkon, akkor a külső sarokban vágjunk le belőle! Ragasztás előtt mérjük oda, hiszen ha túl hosszú és túl ér egyrészről szomorú szemet „varázsolhatunk” magunknak, illetve úgy is zavarni fog. Sokkal hamarabb elválhat a sarokban és megindul az egész pilla a sokszoros pislogástól. Addig igazítsuk ragasztásnál, amíg kényelmes nem lesz!

Akkor nézzük sorra kik vettek részt a teszten:

Red Cherry termékek, szinte mindet szeretem. Jól használható, akár többször is. Puha az íve, sok mérete van, mind pilla-hosszban mind szem-hosszban!  1165 Ft-tól elérhető.

Hasonló a helyzet az Ardell termékeivel, nagyon klassz formákban elérhető: 1490-1990 Ft között van a legtöbb, de van 8500 Ft ért is. Bár nem tudom, mennyivel van több a termékben, ilyen áron megveszem a szempillák Bugatti Veyron-ját is a Velour Lashes-től. (30-50 Dollár)
mainRégebben láttam róla egy videót, ahol úgy mutatták be, hogy összegyűrték a pillát, mint egy papírgalacsint és mikor elengedték, visszaugrott az eredeti állapotába a szempilla. Ha az ember lánya nem kaszabolja darabokra egy ollóval megsemmisíthetetlen!  Borsos ára van, de én az enyémet legalább 8x használtam. Olyan maradt, mint ahogy megérkezett. Nála szebbet ritkán láttam, nagy szerelmem tőlük a Carli Pilla, amit Carli Bybel „teremtett” és reklámoz. Ő a kedvenc sminkesem és bloggerem, feltétlenül nézzetek utána :)

Nagy vágyam egy Lashes Bookot beszerezni!!!! A hónap minden napjára :) (375$) egyelőre álom marad…

Eylure – szeretem az ő pilláikat is (3560 FT), a MAC pillákhoz (kb. 3500 Ft-tól) tudom hasonlítani. Legalább 3x felhasználhatóak, finomak, de látványosak. Szépen lehet felhelyezni, lakossági felhasználásra szintén ajánlom.

Revlon – van, ami csalódást okozott. Úgy volt beleragasztva a dobozába, hogy nem lehetett sérülés nélkül kivenni. Egy 2650 Ft-os ártól induló pillánál erre ildomos volna figyelni, de maga a termék szép, viselése kellemes.

És egy-két olcsóbb kategóriás pillát is használtam illetve használok, Essence-ék háza táján is vannak 990 Ft-tól megbízható pillák. Puhák, dekoratívak, de inkább 1x használatosak. Illetve egy másikat is amely Charm & Elegance névre hallgat (kb. 400 Ft). Ő nagyon merev volt, nehezen tudtam felragasztani, íves szeműek (tipikus macskaszemre gondolok) meg se próbálják, mint ahogy a Kardashian féle pillát se. Merev, kemény, kényelmetlen a maga 3600 Ft-os árával és a hatalmas Kardashian-féle marketinggel.

Ezer féle szempilla létezik, talán még több is, ezeket a sorosakat gyakorlottabbaknak ajánlom, de szép és használható megoldás a tincses pilla is. Számomra egy alkalmi sminkhez egy szempilla elengedhetetlen, bár én függő vagyok, tőlem minden nőnek minden nap járna alanyi jogon :)

Próbáljátok! Használjátok! Kellemes szépülést!

Ezek mind elérhetőek Magyarországon, rendelhetőek, megbízhatóak.

Make Up Plaza

Iparfumeria

Velour Lashes

The Beauty Bybel

No Comments Yet.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.